Om Battle Tours

Battle Tours är en specialinriktad rese- och evenemangsarrangör inom ämnena krigshistoria och militärt. Även om Battle Tours är tämligen nytt finns lång erfarenhet av resor och evenemang på dessa ämnen. Grundaren Ronnie Holmgren är militärhistorisk skribent åt magasinet Krig & Fred och driver även, med ett par andra, Youtubekanalen Retrobunker som fokuserar på kalla kriget och övergivna militära platser. Han har tidigare även under många år varit anställd som rese- och evenemangsansvarig på Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek och dess medlemsklubb Pennan & Svärdet, där han även var skribent. Ronnie har ett brinnande intresse av att både resa och att producera militärhistoriska upplevelser, både utrikes och inrikes. Tillsammans med flera av Sveriges främsta militärhistoriker och experter kommer Battle Tours erbjuda dig de bästa resorna för att uppleva krigshistoria på plats.

Battle Tours (särskilt företagsnamn) är en del av Xperus AB (org.nr. 559369-4804) som ställer resegaranti till Kammarkollegiet och innehar F-skatt.
Klicka här för att se att Battle Tours / Xperus AB har ordnat med resegaranti hos Kammarkollegiet.

Militärhistorikern Marco Smedberg och Ronnie Holmgren på Battle of Britain Air Show under en resa med Pennan & Svärdets medlemmar 2023.